miercuri, 21 mai 2014

În viaţă nu se programează nimic


În viaţă nu se programează nimic.. ceea ce trebuie să se întâmple, se intâmplă!
Noi nu  alegem ce să ni se întâmple,..nu ne  alegem data naşterii, nu ne alegem părinţii, nu ne alegem numele.. cât să trăim, şi nici nu alegem când să murim..
Nu alegem de cine să ne îndrăgostim,  nu alegem pe cine să iubim,nici cât să iubim.. nu alegem când uităm şi când ne amintim.. totuşi.. pe parcursul întregii vieţi fiecare dintre noi ne confruntăm cu o serie importantă  de alegeri…
Ne alegem prietenii, de cele mai  multe ori greşit, ne alegem stilul de viaţă, cariera, locul în care vrem să trăim, muzica pe care vrem să o ascultăm, oraşele pe care vrem să le vizităm.
Ne alegem oamenii lângă care vrem să trăim, avem posibilitatea de a ne alege valorile, caracterul, alegem ce vrem să devenim, ce vom realiza în viaţa, ne alegem scopurile, ţelurile.. şi pe vreme ce viaţa trece pe lângă noi.. facem o sumedenie de alegeri, unele greşite, altele corecte…
“În viaţă, de cele mai multe ori, atâta timp cât nu alegi, totul rămâne posibil”
Noi nu alegem când şi cum să se întâmple anumite lucruri, dar putem alege modul în care reacţionăm la ceea ce ni se întâmplă.
Avem capacitatea de a schimba cursul vieţii printr-o simplă alegere, ceea ce nu ştim noi, este că avem puterea să schimbăm cursul anumitor situaţii, oricând, oricum.
În mod normal, niciunul dintre noi nu alegem să suferim, să fim trişti, depresivi.. dar putem alege să nu fim.. totul depinde de noi, şi dacă ştim cum şi când trebuie să facem alegerile corecte..
Dacă ai ales să trăieşti pentru cineva anume şi ai uitat de tine, să nu te miri când vei rămâne singur şi nu vei mai da de tine întreg, alege să nu trăieşti pentru alţii, alege să nu te implici total, alege în aşa fel încât la final să nu doară.
Alege să trăieşti, nu doar să exişti, alege să iubeşti, iar mai apoi iubeşte ce ai ales..

Alege să nu faci alegeri greşite, alege să nu iei decizii pripite !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O poveste..

Poate toate lucrurile se intampla pentru ca asa le este cursul, si oamenii pleaca , sau aleg sa plece de langa noi tocmai pentru a...