miercuri, 9 aprilie 2014

Uită, iartă, pleacă !

   Nu te simţi un om împlinit şi împăcat până nu faci pace cu trecutul tău, până nu te rupi de amintiri, până nu te desparţi cu totul de tot ceea ce ai iubit mai mult, până nu uiţi prin câte ai trecut sau nu ai trecut. Nu poţi să înaintezi atâta timp cât tu priveşti din ce în ce mai des înapoi, nu poţi fi fericit dacă nu-ţi impui asta, nu poţi uita dacă tu nici măcar nu vrei asta.
   E o plăcere să tot vizualizezi aceleaşi episoade din viaţa ta, care oricum nu schimbă nimic, nu-ţi aduc nimic înapoi şi mai mult, nu-ţi aduc nimic bun ..? E o plăcere să-ţi pierzi nopţi de’a rându’ , întrebându-te: ce nu a mers, unde ai greşit? Şi De ce aşa? E o plăcere să rămâi pe loc, doar pentru că tu nu vrei să înaintezi ? E o plăcere să trăieşti în trecut?
NU,NU,NU Aşa NU ! Uită, iartă, pleacă !
   Uită ceea ce nu-ţi face bine, iartă tot ce ţi s-a greşit şi pleacă ! Desparte-te de amintiri, nu fugi, pur şi simplu pleacă. Pleacă la pas şi nu privi înapoi.. Înconjoară-te de oameni frumoşi şi de suflete calde, înconjoară-te de prieteni, şi de toţi cei care-ţi zâmbesc.
   Nu-ţi răscoli trecutul, nu-l readuce la viaţa,nu poţi reaprinde un foc ce e de mult stins. Oricum încerci imposibilul, trecutul e trecut, a trecut ! Nu te învinovăţi, şi nu te mai minţi că e vina ta pentru absolut tot ce n-a mers, acceptă că totul s-a întâmplat exact cum trebuia , şi s-a terminat, TOT ! 
Nu mai face pe victima,nu doar pentru că nu eşti,ci  pentru că .. nimeni nu caută vinovaţi, şi cu atât mai mult victime. Dacă au fost greşeli, le-aţi făcut amândoi, dacă s-au aruncat reproşuri, le-aţi aruncat amândoi . Pleacă,uită,iartă! Şi continuă-ţi drumul, nu te opri , nu sta pe loc, pur şi simplu PLEACĂ !Pleacă atunci când e momentul, şi nu aştepta să fie prea târziu, închide cutiuţa cu amintiri şi aruncă-ţi cheia.. nu o mai căuta, şi nu te încăpăţâna să o mai găseşti!!! Învaţă să înţelegi când trebuie să stai pe loc şi când nu. Iartă tot ce te-a făcut cândva să suferi, şi iartă-i pe toţi cei care ţi-au greşit,în orice fel , împacă-te cu tine, şi pe urmă cu trecutul, lasă-l să devină trecut ! Iar dacă te sună.. lasă mesageria vocală să-şi facă treaba. Nu te purta ca şi când ai fii stăpână pe situaţie, NU EŞTI !
   Dacă a trecut mult prea mult timp.. aşteaptă să mai treacă, nu te grăbi,niciodată nu se vor întâmpla minuni dacă le aştepţi, lucrurile bune se lasă aşteptate !

...
 ”Oamenii care vor să îți fie alături vor fi acolo și fără să le ceri asta. Cei care te iubesc, îți vor oferi iubire fără ca tu să lupți pentru ea, iar cei cărora le pasă, te vor face să simți asta, dacă nu îți oferă nimic, înseamnă că nu au nimic pentru tine. Fără explicații suplimentare.”

”Pentru toți oamenii pe care nu ai reușit să-i iubești,
pentru toți oamenii pe care nu ai reușit să-i faci să te iubească,
pentru tot ce ai greșit cu sau fără voință,
pentru alegeri care te-au dus la eșec,
pentru tot ce ai spus rănind nemeritat
,
pentru tot ce nu ai spus, tăinuind,
pentru tot ce ai făcut cauzând dureri,
pentru tot ce nu ai facut, renunțând la vise,
pentru tot ce nu ți-a reușit și pentru pierderi,
pentru toate neputințele și slăbiciunile tale,
pentru lacrimile vărsate nemeritat,
pentru furia pe care ai simțit-o, dorind să te răzbuni,
pentru timpul irosit cu nimicuri,
pentru naivitatea cu care ai iubit și te-ai dăruit unor oameni care nu au meritat,
pentru că ai fost cel mai aspru judecător al tau,
pentru că te-ai torturat cu temeri si gânduri negative,
pentru zilele triste și pentru nopțile pline de frământări,
pentru că ai uitat să te iubești pe tine însuți,
IARTĂ-TE!
Învață din toate și ia-o de la capăt: cu vise noi, cu tine mai bun, mai curajos, mai puternic, mai iubitor...”
Irina Binder


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O poveste..

Poate toate lucrurile se intampla pentru ca asa le este cursul, si oamenii pleaca , sau aleg sa plece de langa noi tocmai pentru a...